בצל המלחמה והאתגרים הביטחוניים, הכנסת ציינה השבוע את יום העלייה בסימן "העולה המגויס", והוקירה את תרומתם של 3,905 עולים חדשים המשרתים כיום בצה"ל. מתוכם, 2,576 מוגדרים כחיילים בודדים, שהגיעו ממדינות כמו רוסיה, ארה"ב, אוקראינה, אתיופיה וצרפת, ומקדישים את שירותם להגנה על ישראל.
ביוזמת ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בראשות ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) ובהשתתפות שר העלייה והקליטה ח"כ אופיר סופר, נידונו הצרכים והאתגרים הייחודיים של החיילים העולים, ובייחוד החיילים הבודדים.
הכרה בחיילים הבודדים ותמיכה נוספת להורים
ח"כ פורר קרא להסדרת מעמדם של בני משפחה ראשונים של חיילים עולים שנפלו במערכה, תוך קידום הצעת חוק שתסייע למשפחות החיילים להישאר בישראל. פורר הוסיף כי הוועדה גם פועלת להקל על הליכי גיור של חיילים עולים ומתכננת להמשיך לסייע לעולים בסדיר, בקבע ובמילואים.

ח"כ סופר התייחס בדבריו להחלטת הממשלה הקרובה המתמקדת בחיילים הבודדים: "העלייה לישראל, במיוחד בעת כזו, משקפת אמונה עמוקה במדינה ובחזון הלאומי. אנו פועלים כעת להגדלת הסיוע לחיילים הבודדים בתקופת שירותם". כמו כן, מנכ"ל משרד העלייה, אביחי כהנא, הודיע כי משרדו שואף להגדיל את התמיכה הכלכלית בחיילים בודדים משוחררים.
הוועדה אף הזכירה את רס"ר במיל' אליהו בנימין אלמקייס ז"ל, שעלה לבדו מצרפת בגיל 15, ושירת כלוחם בודד. הוא נפל בתחילת המלחמה בעזה. אמו, מרלן אלמקייס, שיתפה את חברי הכנסת והקהל באומץ של בנה ובאהבתו למדינת ישראל.

מבט לעתיד: עלייה כמרכיב חוסן לאומי
יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל, וחברי הכנסת יבגני סובה ויוסי טייב הדגישו את חשיבותה של העלייה כגורם מרכזי בחיזוק החברה הישראלית והעם היהודי. "העלייה מספקת לחברה הישראלית כוח חוסן והזדמנות אמיתית לצמיחה", אמר חגואל.
בדיון, נשמעו גם קולות של חיילים עולים כמו איגור דנילוב, שלוחם במילואים, ולאוניד קרופקו, שמשמש כלוחם סטי"ל בצה"ל. קרופקו סיפר על גאוותו לשרת בצבא הישראלי ועל משימה מבצעית בה השתתף בתעלת סואץ. ג'וש שוורץ, מזכ"ל הסוכנות היהודית, הביע תקווה לגל עלייה גדול שיגיע לישראל בתום המלחמה, והדגיש את תרומתם הייחודית של העולים לצה"ל.
יום העלייה, שנקבע בכנסת בשנת 2016, מסמל את חשיבותה של העלייה לכלל החברה הישראלית, ומבטא את ההוקרה לעולים החדשים הממשיכים לבחור בישראל, לתרום לביטחונה ולחזק את אחיזתה הלאומית.