נשיא המדינה צפוי לטוס בשבוע הבא לניו יורק, שם ינאם בעצרת האו"ם המיוחדת לציון 80 שנה לשחרור מחנה אושוויץ. בהתייחסו לדו"ח, אמר הרצוג: "רשתות חברתיות הפכו לפלטפורמות מרכזיות להפצת שנאה במסווה של חופש הביטוי. אנטישמיות אף פעם לא מסתיימת ביהודים בלבד; היא איום על הדמוקרטיה ועל העולם החופשי כולו. על ממשלות העולם לפעול יחד למאבק בתופעה ולחנך לערכי סובלנות וכבוד הדדי".
עלייה חסרת תקדים באירועים
הדו"ח חושף נתונים מדאיגים, בהם עלייה חדה באירועים אנטישמיים במדינות כמו ארצות הברית (288%), קנדה (562%), וצרפת (מעל 350%). המגמות הללו כוללות אירועי אלימות, השחתת רכוש והסתה ברשתות חברתיות. יו"ר ההסתדרות הציונית, יעקב חגואל, הדגיש: "האנטישמיות אולי מתחילה ביהודים, אך לעולם אינה מסתיימת בהם. על העולם להכיר בהיקף התופעה ולהיאבק נגדה בנחישות".
אנטישמיות במסווה של אנטי-ציונות
יו"ר הסוכנות היהודית, אלוף (מיל') דורון אלמוג, התייחס לחשיבות שיתוף הפעולה בין מדינת ישראל ליהדות התפוצות: "משימתנו ברורה – להבטיח מציאות שבה כל יהודי בעולם יוכל לחוש ביטחון וגאווה על יהדותו. שליחי הסוכנות פועלים בכל העולם כדי לחזק את הקהילות ולהבטיח את קיומנו כעם".
ד"ר רחלי ברץ, שעמדה בראש כתיבת הדו"ח, הזהירה מפני שינוי סמנטי בשיח האנטישמי: "המונח 'אנטי-ציונות' משמש כיום מסווה מודרני לאנטישמיות קלאסית. זו אינה מקריות אלא מגמה מכוונת להפוך את האנטישמיות לקבילה חברתית. מדובר בנורת אזהרה לכל חברה דמוקרטית".
הדו"ח, שהוגש על רקע יום השואה הבינלאומי, משמש תזכורת לחשיבות המאבק הגלובלי באנטישמיות ולחיזוק הקשרים בין מדינת ישראל לקהילות היהודיות בעולם.