טור מיוחד ליום השואה מאת קרלוס אנאיה
קרלוס אנאיה הוא יוצר תוכן ואיש תקשורת פופולרי ממיאמי. בהשקות נוצצות ובאירועים יוקרתיים – הוא תמיד שם, מוביל, מצטלם ומספר סיפור. אבל לפני שנה, הביקור שלו בישראל – בעיצומו של אחד הרגעים הקשים בתולדותיה – שינה את כל מה שחשב שידע. מאז, הוא מרבה להגן על ישראל ברשתות החברתיות, וממשיך להעביר מסרים של תקווה ואחדות. טור אישי, נוגע, ועמוק – במיוחד ליום השואה.
שנה אחרי: איך המסע שלי לישראל שינה את רוחי
מאת קרלוס אנאיה
@carlosanayatv | @cafecitoespiritual
חלפה שנה מאז שעליתי על מטוס לישראל – מסע שסימן את נשמתי לנצח. הוזמנתי על ידי “Conexión Israel” באחד מהרגעים המתוחים ביותר בהיסטוריה האחרונה, ולא נשלחתי רק כעיתונאי – אלא כמחפש. היום אני לא כותב על גאופוליטיקה. זה לא מאמר על צדדים או אסטרטגיות. זה מאמר על רוח. על השינוי שמתחולל כשצועדים על אדמה קדושה בעיצומו של חוסר ודאות.
הגעתי לישראל עם שאלות בלב. שאלות על פחד, אמונה, חוסן ואנושיות. מה שמצאתי היו תשובות שממשיכות להתגלות, כמו מגילות עתיקות החושפות את חכמתן לאט לאט.
אדמה קדושה, שתיקה מקודשת
כשנגעתי באבני הכותל בירושלים, לא התפללתי במילים. נתתי לשתיקה לדבר במקומי. הרגשתי את תפילות הדורות לוחצות על חזי, מקרקעות אותי במשהו נצחי. השתיקה הזו לימדה אותי שיש אמיתות שלא נאמרות – אלא מורגשות. שבעולם רועש של קונפליקטים ופילוגים, יש עוצמה שאינה ניתנת לתיאור בשקט הקדוש.
ירושלים העניקה לי ענווה. באתי לחפש אומץ – ויצאתי פתוח לגמרי, בדרך הטובה ביותר. מצאתי את עצמי הולך על אותן אבנים שבהן צעדו נביאים, משוררים ומבקשי שלום. ובין כנסיית הקבר לקריאת המואזין בעיר העתיקה, מצאתי משהו עמוק יותר מאומץ: כניעה.
פחד ואמונה – שותפים מפתיעים
לפני המסע הזה, חשבתי שאומץ הוא לפעול כשאין פחד. אבל ישראל לימדה אותי אחרת. אומץ הוא ללכת יד ביד עם הפחד – ובכל זאת להמשיך לצעוד. זה לעמוד בקיבוץ בארי, לשמוע את סיפורי הטרגדיה וההישרדות, ולבחור להישאר עם לב פתוח גם כשכל מה שבך רוצה להיסגר. זה לראות את הכאב של האחרים – ולא להסיט את המבט. זה לתת לדמעות לזרום – ולאפשר להן לשטוף משהו פנימי.
האנשים: שליחים בתחפושת
פגשתי אמהות שאיבדו ילדים. ניצולים שראו את הבלתי ייאמן. חיילים עם עיניים מבוגרות מגילם. אמנים שצובעים ציורי קיר על קירות מחוררי כדורים. הם לא נשאו דרשות – אבל כל אחד מהם דיבר אל לבי. החוסן שלהם, התקווה, הצחוק על כוס קפה, הכנסת האורחים הבלתי מתפשרת… כאילו לחשו לי: “אנחנו הרבה יותר מהכאב שלנו. אנחנו הרבה יותר מהמלחמה הזו.”
והאם זו לא מהות Cafecito Espiritual?
(בעברית: “קפה רוחני קטן”)
למצוא את הקדושה שבחולין? ללגום מהחיים – בין אם מרירים ובין אם מתוקים – ולמצוא בהם תזונה לנשמה?
שנה אחרי: מה השתנה?
הכול. ההבנה שלי את המושג “שלום” הפכה אישית יותר. זו כבר לא אידאולוגיה עולמית – אלא תרגול יומיומי. זו הדרך שבה אני נושם כשאני נסער. הדרך שבה אני מקשיב כשמישהו לא מסכים איתי. הדרך שבה אני אוהב מבלי לרצות לשלוט. ישראל לא נתנה לי שלום – היא לימדה אותי איך לטפח אותו.
הרוחניות שלי כבר לא נכנסת לתוך קופסאות מסודרות. היא מבולגנת יותר – ואמיתית יותר. אני מאמין עמוק יותר, שואל באומץ רב יותר, ומתחבר בכוונה רבה יותר. אני רואה טביעות אצבע אלוהיות במקומות שמעולם לא ציפיתי – במיוחד באנשים שפעם לא הבנתי.
השליחות נמשכת
שנה אחרי, השליחות ברורה: להמשיך לחלוק מסרים של אחדות, להעצים קולות של חוסן, ולהזכיר לעולם שגם כשהכול נראה שבור – עדיין יש אדמה קדושה מתחת לרגלינו.
לכל מי שקורא את זה ומתמודד עם פחד או חוסר ודאות – אישי או עולמי – דע: לא צריך להבין הכול. צריך פשוט להמשיך לצעוד. לפעמים, הקדושה מוצאת אותך דווקא במקום הכי לא צפוי.
כפי שאני אומר לעיתים קרובות ב־Cafecito Espiritual:
“Que nunca nos falte fe, aunque el camino sea incierto.”
(בעברית: “שלעולם לא יחסר לנו האמונה – גם כשאין ודאות בדרך.”)
לחיים למסע.
לחיים לאור.
ולחיים למה שמוצאים – כשמעזים לומר “כן” לבלתי נודע.
— קרלוס
קרדיט תמונות : Anaya media